English   | Russian 
 
Partia Kalinderu Atractii turistice
ATRACTII TURISTICE


OFERTA SPECIALA AGREMENT SI EXCURSII: Click aici pentru detalii despre programul zilnic al excursiilor oferite de Pensiunea Cristina in parteneriat cu Espace Montagne!

Pentru mai multe informatii despre Partia de ski Busteni - KALINDERU dati click aici!!!

Busteniul, strajuit de muntii Caraiman ( 2384 m) si Costila ( 2489 m), strabatut de apele raului Prahova, Busteni - vechi centru al turismului si al alpinismului romanesc - cunoscut ca "Poarta a Bucegilor" - reprezinta in acelasi timp cel mai important punct de plecare in drumetiile si ascensiunile alpine in masivul Bucegi.

La Busteni, mai mult ca in oricare parte, Bucegii isi desfasoara in toata spendoarea neintrecuta lor frumusete: Piatra Arsa, Jepii Mari si Jepii Mici ornamentati cu tancuri si varfuri ascutite, Caraimanul cu monumentul inaltat in cinstea eroilor cazuti in primul razboi mondial, varful Costila supranumit "paradisul alpinistilor".

Altitudine: 800 - 950 m.

Climat:specific zonelor alpine, cu aer puternic ozonat.

Valea Spumoasa
Crucea la apus
Crucea de pe Caraiman

TRASEE CU PLECARE DIN BUSTENI

• Busteni - Cabana Piatra Arsa prin Valea Urlatorilor 4 - 4 ½ ore, triunghi albastru
• Busteni - Babele - Pestera prin Valea Jepilor 5 - 5 ½ ore - traseu recomandat doar turistilor bine antrenati si echipati,pana la caderea zapeziilor
• Busteni - Varful Omu prin Valea Cerbului 5 ½ – 6 ore, banda galbena
• Busteni - Varful Omu prin Poiana Izvoarelor 6 – 7 ore, banda rosie
• Busteni Cabana Alpin - Pichetul Rosu 3 - 3 ½ ore , triunghi rosu
• Busteni - Cascada Urlatoarea 1 - 1 ½, marcaj punct albastru
• Busteni - Cabana Gura Dihamului - Cabana Diham 2 ½ ore, drum carosabil si poteca,marcaj triunghi albastru.
• Busteni - Plaiul Munticelu - Poiana Costilei - Valea Cerbului - Cabana Omu 6 - 7 ore, traseu accesibil vara;marcaj triunghi rosu si banda galbena.
• Busteni - Poiana Costilei - Pichetul Rosu - Cabana Malaiesti 4 ore, traseu accesibil vara, iarna numai alpinistilor si schiorilor avansati, marcaj triunghi rosu
• Busteni - Cantonul Jepi - Cabana Piatra Arsa 3 ½ ore, traseu accesibil vara, marcaj triunghi albastru

OBIECTIVE TURISTICE

Babele si Sfinxul - monumente ale naturii

Crucea eroilor - de pe muntele Caraiman a fost ridicata in 1926-1928 si este inchinata eroilor cazuti in primul razboi mondial.Crucea are 33 m inaltime.

Monumentul "Ultima grenada" - dedicat eroului Vasile Musat, cazut in primul razboi mondial, ridicat in 1928

Casa memoriala "Cezar Petrescu" - construita in stil romanesc, unde prozatorul a creat cea mai mare parte din opera sa, evoca viata si activitatea acestuia (1892 - 1961)

Cascada Urlatoarea la 1 ½ din Busteni

Biserica Domneasca – ortodoxa, ctitorie a Regelui Carol I si a Reginei Elisabeta, ridicata in 1889.

Castelul Peles - ridicat din dorinta Regelui Carol I, de a avea la poalele Bucegilor resedinta sa de vara. Arhitectura exterioara se incadreaza predominant in stilul Renasterii germane, mai putin terasele dispuse in amfiteatru, cu fantani arteziene, balustrade, vaze si statui din marmura sculptate de italianul Romanelli din Florenta, caracteristice Renasterii italiene.

Manastirea Sinaia
– ctitorita de spatarul Mihai Cantacuzino in anul 1695. Si astazi dupa trei sute de ani de existenta, Manastirea Sinaia continua sa vegheze orasul care-i poarta numele si al carui simbol spiritual este.

Castelul Bran – construit in 1378 ca resedinta regala; azi muzeu de istorie si arta medievala.

INSTALATII DE TRANSPORT PE CABLU

• Telescaun - lung 1830m, capacitt.400pers.\h, scaune de 2 pers., durata de parcurs:15 min.
• Telecabina Busteni - Babele cu lungimea traseului de 4.350m, diferenta de nivel 1.235m, timp de parcurgere 13 minute,capacitate 25 persoane.
• Telecabina Babele - Pestera cu lungimea traseului de 2.611m, difernta de nivel 560m, timp de parcurgere 10 minute, capacitate 35 de persoane.
• Telegondola Kalinderu - lungime 1050m, capacitate 1200 pers.\h la urcare si 400 pers.\h la coboarare, viteza nominala 5m/sec, scaune de 4 pers, timp de urcare 3 min 15 sec, diferenta de nivel 300m.

PARTII DE SCHI

Kalinderu (Busteni) - 1500 m lungime

Sorica (Azuga) - 2100m lungime, 50m latime, altitudine 1539m, diferenta de nivel 561m, dificultate medie, inclinatir 29%, omologata FIS cu instalatie de iluminat nocturn pe o lungime de 700m. Partia se afla la 7 km distanta de Busteni

 

 
 

© 2003 - 2006 Pensiunea Cristina