English   | Russian 


Partia Kalinderu Atractii turistice
CLUB SPORTIV DE SKIBOARD- ROMANIA (CSS Romania)

PENSIUNEA CRISTINA ESTE MEMBRU CO-FONDATOR AL CLUBULUI SPORTIV DE SKIBOARD- ROMANIA, fiind si unul dintre sponsorii importanti ai competitiei organizate la Busteni.

Scurta prezentare:

- CSS Romania a fost si este prin reprezentantii ei principalul sustinator al skiboarding-ului in Romania
- CSS Romania a fost organizatorul primei cupe mondiale din istoria acestui sport desfasurata la Predeal in februarie 2007.
- Anul acesta a organizat alte doua competitii de talie internationala in Busteni si anume prima Cupa Europeana de Skiboard & Romania Open Skiboard Cup.
- La ora actuala CSS Romania este singura asociatie la nivel national care promoveaza acest sport si are o echipa de 11 sportivi din Busteni si Brasov.
- Urmatoarea etapa competitionala se va desfasura in Dubai U.A.E – Cupa Mondiala - intre 19-25 mai 2008, fiind prima cupa mondiala desfasurata vreodata in desert.
- CSS Romania a selectat o echipa de 4 sportivi care vor participa la campionatul mondial din Dubai, in functie de calificarile obtinute la Cupa Europeana de anul acesta si urmare a cantonamentelor desfasurate in Sinaia- Valea Dorului in luna martie.
- CSS Romania doreste sa aiba alaturi parteneri cu renume pe piata romaneasca, care sa sprijine echipa atat la campionatele desfasurate la nivel national cat si international.


Poze Skiboard EU & RO Busteni 2008


Membrii echipei oficiale a Romaniei prin CSS la Dubai in perioada 19-25.05.2008 la Campionatul Cupa Mondiala de Skiboard:
- echipa are 4 spotivi si 2 oficiali insotitori.

1. Stramaturaru Adrian - sportiv competitor
-nascut 19.03.1987 Azuga
- medalii din 12 sporturi diferite
2. Staicu Ciprian Ionut - sportiv competitor
- nascut 15.06.1984
3. Florea Gino-Marian - sportiv competitor
4. Budu Andreea Cristina - sportiv-competitor, Vice-presedinte
- nascuta 16.06.1978
5. Caciula Valentin - Antrenor, Pesedinte onorific
6. Constantinescu Dana Alessandra - Vice-presedinte

Download aici prezentarea participarii echipei Romaniei in Dubai

 

Cupa Europeana de Skiboard si cupa Open a Romaniei

In urma evenimentului "Cupa Europeana de Skiboard si cupa Open a Romaniei" desfasurat in perioada 21-23 februarie la Partia Kalinderu, Busteniul a devenit cel mai important centru al skiboarding-ului in luna februarie. A reunit campioni, vice-campioni si personalitati din lumea olimpica.

Cele doua cupe olimpice de skiboard au avut ca invitat o personalitate de renume din America si anume Jim Goff.

Jim Goff este director de evenimente al ORDA ( Olympic Regional Development Authority) din Lake Placid, NY.Prezenta acestuia nu este intamplatoare, dorinta tuturor sustinatorilor acestui sport fiind omologarea skiboardingului ca sport olimpic.
Pensiunea Cristina: Jim Goff este director de evenimente al ORDA www.orda.org ( Olympic Regional Development Authority) din Lake Placid, NY.Prezenta acestuia nu este intamplatoare, dorinta tuturor sustinatorilor acestui sport fiind omologarea skiboardingului ca sport olimpic.
Producatori de sckiboard-uri americani care au sustinut evenimentul: REVEL8 NY- Greco si SUMMIT CO

Castigatorii echipei Romaniei:

Ciprian Ionut Staicu- Busteni 24 ani:aur: CROSS, SLALOM PARALEL, CHINESE DOWNHILL; argint: FAKIE DOWNHILL; bronz:BIG AIR
Sonia Dragan- SINAIA 22 ani: aur- CROSS,SLALOM PARALEL; argint- FAKIE DOWNHILL
Stoica Horatiu- Brasov 24ani: argint- CROSS,CHINESE DOWNHILL
Gino Florea- Brasov 25 ani: argint- SLALOM PARALEL
Adrian Stramatararu- Azuga 23 ani: argint- BIG AIR, bronz- FAKIE DOWNHILL

Istorie: Skiboarding-ul este cel mai nou sport de iarna, aparut de aproape 10 ani. Este similar clasicului schi, insa mult mai simplu de invatat, mai usor de controlat, mult mai distractiv si mult mai practic.
Ca echipament sunt mult mai practice decat schiurile clasice, fiind mult mai scurte cu aproximativ 98-99 cm, mai late si mult mai usor de controlat. Latimea de 10-11 cm (fata de 5-6 cm la schiurile obisnuite) confera mai multa stabilitate si in acelsi timp compenseaza diferenta de lungime Din punct de vedere al succesului la public este pur si simplu “dragoste la prima vedere”, cel mai adictiv sport. Absolut toti schiorii care au incercat doar o data skiboardurile, au renuntat instantaneu la schiurile clasice si au trecut la skiboarding.
Un alt plus este faptul ca varsta nu mai este importanta – de la adolescenti la pensionari toti cei care au incercat acest sport au devenit automat pasionati; din punct de vedere al popularitatii, skiboarding-ul este sportul de iarna cu cea mai mare crestere anuala in Asia, America si Europa.
http://en.wikipedia.org/wiki/Skiboarding

 


Adrian Stramaturaru, zis "Calu"
   

ANTRENAMENT

Ciprian Ionut Staicu
   

Echipa Romaniei de skiboard prezenta la European Cup 2008

Premiere European Cu 2008
PODIUM BIG AIR: STRAMATURARU ADRIAN LOCUL 3, STAICU CIPRIAN LOCUL2, si SHW-JP LOCUL 1
   

SCHIIBIC

Slope style-rushan

 


 
© 2003 - 2007 Pensiunea Cristina